Cajun-tonijn met avocado en limoenmayonaise

door: Nelly

Ik kan niet wachten tot het weer zomer is. Ga naar een goede visboer voor de lekkerste tonijn. Heb je tijd en zin? Maak dan ook de mayonaise helemaal zelf ipv uit een potje. Binnenkort het recept voor de eigengemaakte mayonaise.

Benodigdheden voor 4 personen

1 blik zoete maïs (à 425 ml), uitgelekt – 2 avocado’s – 4 trostomaten – rasp van 1/2 limoen – sap van 1 limoen – 2 el korianderblaadjes, gehakt – zout, peper – 8 el yoghurtmayonaise – 4 tonijnsteaks van 1,5 cm dik (150 g per steak) – 1/2 el olijfolie – 2 tl cajunkruiden – korianderblaadjes voor garnering – 4 limoenpartjes

Bereiding(ca. 20 min.)

Laat de mais uitlekken. Snij de geschilde avocado’s in kleine blokjes. Was de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht, en snij in kleine blokjes.
Meng in een kom de maïs, avocado, tomaten, het limoenrasp, 1 el limoensap en de koriander. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Roer het overige limoensap door de yoghurtmayonaise.
Wrijf de tonijnsteaks in met olijfolie en bestrooi met de cajunkruiden. Rooster de tonijnsteaks ± 2 min. aan elke zijde.
Verdeel de salade over 4 borden en leg de tonijnsteaks op de salade.
Garneer met korianderblaadjes en partjes limoen. Serveer de limoenmayonaise apart.
Lekker met krokant gebakken rösti-koekjes en veldsla.

Ook lekker: