Ali Oli

door: Nelly

De eerste keer dat ik dit maakte mislukte het. Gelukkig weet ik nu waarom. De mayonaise zal mislukken als een van de ingredienten kouder is dan de ander. Laat alles dus eerst op kamertemperatuur komen. Tevens kan de mayonaise gaan schiften als je in het begin te snel en te veel olie toevoegt. Begin dan opnieuw met een nieuw ei in een kom, klop drupsgewijs (!) eerst het geschifte mengsel erdoor en ga vervolgens verder met de olie. Soms helpt ook een lepeltje zuur (azijn of citroensap) erdoor.

Benodigdheden voor 8 personen

125 ml olijfolie – 125 ml zonnebloemolie – 3 t knoflook – 2 el gehakt peterselie – zout, peper – 1 ei – azijn of citroensap

Bereiding(ca. 15 min.)

Pel de knoflook en snijd deze in plakjes. Hak de peterselie fijn.
Meng de 2 soorten olie.
Roer in een keukenmachine de knoflook, peterselie en het ei door elkaar. Voeg de olijf- en zonnebloemolie heel voorzichtig en langzaam toe in een dunne, constante straal, totdat er een mayonaise ontstaat. Hoe meer olie, hoe dikker hij wordt.
Breng op smaak met zout, peper en (knoflook)azijn.
Serveren met brood of salade.

Ook lekker: