Spaanse stoofpot

door: Nelly

Een snel en voedzaam stoofgerecht, afkomstig van het voedingscentrum.

Benodigdheden voor 2 personen

400 gr aardappelen – 400 gr sperziebonen – 1 ui – 1 t knoflook – 2 el olie – 1 klein blik kikkererwten – 75 gr chorizo – 1/2 el paprikapoeder – 1/2 tl gemalen komijn – peper,zout

Bereiding(ca. 30 min.)

Laat de kikkererwten uitlekken.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Snij de chorizo in blokjes. pel en snipper de ui en knoflook.
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak je met peper en zout enkele minuten mee.
Doe de sperziebonen erbij met de paprikapoeder, komijn en wat water.
Stoof het gerecht in ongeveer 15 minuten gaar.
Schep vervolgens de kikkererwten en de chorizo door het gerecht en verwarm het geheel nog even goed door.

Ook lekker: