jul 082019
 

Voor deze curry gebruik ik als basis de massaman currypasta van Mae Ploy, verkrijgbaar bij de Aziatische toko’s.

Benodigdheden voor 4 personen

2 el olie – 1 grote rode ui – 450 gram vastkokende aardappelen – 650 gram kipfilet – 4 el massaman currypasta – 1 teen knoflook (uitgeperst) – 1 geraspte gember – 4 dl kokosmelk (volvet) – 1,2 dl kippenbouillon – 4 limoenblaadjes- 2 laurierblad – 1 kaneelstokje- 1 el tamarindepasta – 2 el bruine suiker of palmsuiker – 2 el limoensap – 1 el vissaus
Voor de garnering (optioneel): 1 rode chilipeper – 2 el gehakte koriander – 75 gram geroosterde pinda’s of cashewnoten

Bereiding (ca 45 min.)

Snij de ui in dunne partjes.
Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Rasp de gember.
Maak de bouillon.
Zet de rest van de ingrediënten klaar.
Snij de kipfilet in grote stukken.

Verhit 2 el olie in een grote pan op matig vuur en fruit de ui in ongeveer 5 minuten.
Voeg 4 el currypasta toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de stukken kip toe en bak 5 minuten rondom bruin.
Doe de knoflook en gember in de pan en bak 2 minuten mee.
Voeg de kokosmelk, bouillon, 4 limoenblaadjes, 1 Laurierblad, 1 kaneelstokje, 1 el tamarindepasta, 2 el palmsuiker, 2 el limoensap, 1 el vissaus en de aardappelen toe.
Breng het geheel eerst aan de kook, doe een deksel op de pan en laat de curry zachtjes pruttelen tot het vlees en de aardappelen gaar zijn.
Serveer met basmati rijst en garneer de curry met wat fijngesneden koriander en in dunne ringetjes gesneden chilipeper.
Eventueel bestrooien met geroosterde cashewnoten en/of gebakken uitjes.