mrt 202019
 

Deze stoofpot met een Indiase twist is goed van te voren te maken. De smaken trekken dan net even meer in. Als het kan gebruik dan chilipepers uit de toko. die hebben net even iets meer pit en smaak.

Benodigdheden voor 4 personen

2 el olie – 2 tl komijnzaad – 2 uien – duimlengte gember – 6 tenen knoflook – 2 verse groene chilipepers – 2 trostomaten – 2 tl gemalen koriander – 1/2 tl gemalen kurkuma – 2 tl garam masala – 800 gr kidneybonen uit blik (uitgelekt gewicht) – 1 tl palmsuiker (of basterd suiker) – 4,5 dl warm water – 1 tl zout – handje fijngehakte koriander ter garnering -2 el dikke yoghurt ter garnering

Bereiding (ca 40 min)

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Rasp de gember en snij de chilipepers fijn.
Zet de kruidenpotjes klaar
Verwarm een hapjespan en voeg het komijnzaad toe. Rooster de zaadjes tot deze niet meer ” springen”. Voeg de olie toe en de ui. Fruit de ui tot deze glazig is.
Voeg de gember, de knoflook en het zout toe en fruit deze twee minuten mee.
Voeg vervolgens de chili, tomaten, 2 tl gemalen koriander, 1 tl komijn, 1/2 tl kurkuma en 2 tl garam masala toe.
Roerbak het geheel 10 tot 15 minuten tot alle ingrediƫnten zacht zijn.
Spoel ondertussen de kidneybonen schoon en laat deze uitlekken.
Voeg tot slot de kidneybonen, een theelepel suiker en het warme water toe aan de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.

Garneer met de fijngesneden koriander en enkele lepeltjes yoghurt.
Serveer met wat rijst en/of naambrood.